Barion Pixel

Kedves Látogató!

Az elencse.hu webshop megújult. Kérjük, hogy amennyiben korábban már rendelkeztél regisztrált felhasználói fiókkal oldalunkon, a belépési oldalon frissítsd jelvszavadat az "Elfelejtett jelszó" opcióra kattintva, majd a sikeres belépést követően ellenőrizd szállítási adataid helyességét. Adataidat a Belépés menü helyén megjelenő lenyíló lista "Fiókom" menüpontjában tudod elérni. Köszönjük a segítségedet!

A webáruház Cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked! 

Milyen a tökéletes kontaktlencse?

elencse.hu - 2020. 11. 12. 00:00:00
Milyen a tökéletes kontaktlencse?

Már megint bepárásodott a szemüveg ebben a szürke időben? Arról nem is beszélve, hogy a maszkviselés sem segít abban, hogy tisztán lássuk a környezetünket?

Ha már benned is megfogalmazódott, hogy ez így egyszerűen nem mehet tovább, akkor valószínűleg már azon is gondolkoztál, hogy kontaktlencsére válts, és ezzel búcsút ints a szemüveg korlátainak. (A rutinos lencse viselőknek ezúton üzenjük, hogy láttuk azt a kósza mosolyt az első sorok olvasása közben.

Mindenképpen javasoljuk, hogy a kontaktlencséd kiválasztásához konzultálj optometristáddal vagy szemész szakorvosoddal, főleg, ha még korábban nem hordtál lencsét, hiszen a kontaktlencsék orvostechnikai eszközök, amiknek a kiválasztásán túl a megfelelő használat is nagyfokú körültekintést igényel.

Ha még nincs optikusod, látogass el a Trend Optika üzleteibe, az ország számos pontján várnak munkatársaink.

 

A legfontosabb látáskorrekciós kritériumokon túl (ezeket a látásvizsgálatod eredménye határozza meg) a használati szokásaidnak megfelelően a következő lehetőségeken is érdemes elgondolkoznod:

 

Napi vagy hosszabb kihordású lencsék

A napi, heti és havi lencséknek mind-mind megvannak a saját előnyeik és hátrányaik. Az elnevezéseik arra utalnak, hogy mennyi ideig használhatóak a lencsék, mielőtt le kell cserélni őket újakra. Így például ha nem érzed komfortosnak, hogy a napi rutinodba bele kelljen építened a kontaktlencsék tisztítását is a teendőid közé, akkor érdemes lehet naponta eldobható lencséket választanod. Ezeknek a lencséknek nagy előnye ezen kívül még az is, hogy használatuk mellett a legkisebb a különböző fertőzések kialakulásának a veszélye, mivel a lencsék a használatot követően nem kerülnek újra felhasználásra. Minél hosszabb ideig hordhatók a lencsék, annál nagyobb figyelmet kell fordítanod a rendszeres, napi szintű fertőtlenítésre. Bár ezzel szemben gazdaságosabb megoldásnak tűnhetnek a hosszabb kihordási idejű lencsék, de nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a lencsék ápolásához további eszközökre is szükség van, mint pl. a kontaktlencsék tároló tokja vagy az ápolófolyadék, amik további költségeket jelentenek.

 

Kiterjesztett viselésű lencsék

Ha valamilyen ok miatt fontos számodra, hogy hosszabb ideig, folyamatosan viselhesd a kontaktlencsédet, akár éjszakára is, akkor keresd a kiterjesztett viselésű lencséket. Ezeknek a kialakítása, magasabb oxigén áteresztő képessége lehetővé teszi a hosszabb, összefüggő viselési időt.

 

UV szűrés

Számos olyan kontaktlencse is elérhető kínálatunkban, amelyek védelmet nyújtanak az UVA- és UVB sugarakkal szemben. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a kontaktlencsék nem fedik le a szem teljes felületét, így a teljeskörű védelemhez elengedhetetlen egy jóminőségű napszemüveg használata.

 

Továbbra is maradtak kérdéseid?

Fordulj hozzánk bizalommal és szívesen segítünk megtalálni a tökéletes kontaktlencsét, ami társad lehet a mindennapokban.

Perfect Vision Optic Kft

  Ügyfélszolgálat: 09:30 -16:00

  Tel: +36 30/505-0916

  info@elencse.hu